Dag 2 The Everglades

17 juni 2016 - Miami, Florida, Verenigde Staten

vandaag bij 07.00 uur bij het ontbijt. De auto klaar gemaakt voor de reis naar de  everglades. Vandaag voor het eerst zelf gereden met behulp van de navigatie. Royal  Palm wezen kijken maar die was nog dicht, dus doorgereden naar Flamingo in het national park THE everglades. Daar hebben we een boottocht gemaakt met een grote bood, die we met zijn drieën voor ons allen hadden. Tijdens de tocht kregen we uitleg van een van de bemanningsleden over de flora en de fauna. Toen we bijna een groot meer opvoeren , hield de kaptien zijn boot stil, hij had twee lamantijenen zien onderduiken, helaas kwamen die niet meer boven en kregen we alleen de omgewoelde bodem te zien. Even verderop dook er opeens vin bovenwater, die bleek van een van de twee dolfijnen te zijn die we uitgebreid een tijd konden volgen , ze hielden ons goed in de gaten en na een tijdje gingen ze hun eigen weg weer. Na de boottocht weer teruggereden naar Royall Palm waar we een baby alligator tussen de wortels van de  bomen hebben zien zitten. Omdat we nog heel wat tijd overhadden , zijn we op de terugreis naar een allegator farm geweest, waar we met een airboot door de everglades hebben gevaren en omdat wij heerlijk vooraan zaten werden we toch een tikkie nat. Vooral nat de bestuurder een parkeer een rondje van 360 graden draaide en het water link en rechts over de punt van de boot vloog. Ook daar weer een paar keer een allegator gezien, die zodra hij ons in de gaten kreeg en snel vandoor ging. We zaten trouwens net in het paar seizoen, dus werd ons zeer stellig af geraden om het water te betreden , omdat de mannetjes nogal agressief kunnen zijn in deze periode. Verder in de allegator farm zijn we nog naar een slangen show geweest , en mochten we een python aaien en vasthouden. We mochten hem niet meenemen, helaas. Nog heerlijk in de allegator farm rond gelopen en naar allerlei dieren gekeken, aasgieren , emoe een paar grote schildpadden en een Florida panter gezien. Hierna zijn we richting  het hotel gereden en zijn we wat gaan eten bij Craker barrel , glas leeg gelijk  weer een refill voor je neus. Pfffff goed voor je  blaas training. We zijn op weg naar het hotel langs de Walmart gegaan om wat boodschappen te halen en een nieuwe koffer voor Erik ( de koffer was kapot gegaan bij de rits en kon niet meer dicht). Wat een beleving en wat een mensen , ik voel me gelijk slank als je daar loopt. Morgen vroeg op en gaan we naar de keys

1. Marijke:
    18 juni 2016
    Wat een leuke dingen zijn jullie allemaal aan het doen, leuk zo het verhaal te lezen, heb je het gevoel er toch een beetje bij te zijn, alleen in het echt is het natuurlijk veel leuker.
    Zonde van je koffer, maar heb je nu een iets grotere koffer gekocht zodat je meer leuke dingen mee kan nemen, hahaha.
    Lekker blijven genieten, en heel veel plezier
  2. Arie en Annie groen:
    18 juni 2016
    Opnieuw een belevenis-volle dag. Wat een pret onderweg.
    Een veel nieuwe indrukken over de alligators en dolfijnen en niet te vergeten de mooie beelden. Schitterend.
    Leuk om alles mee te beleven via de blogger. Veel plezier verder en liefs voor jullie alledrie.